Categories
Art

María Blanchard

Maternitat, 1925 de Maria Blanchard

 

He vist el cartell que anuncía les dues exposicions que entorn a María Blanchard han organitzat la Fundació Botín Santander, fins al 16 de setembre i després al Museu Nacional Centro de Artes Reina Sofia, a partir del 17 d’octubre  i fins al 25 de febrer del 2013.

Poder disfrutar amb l’obra d’aquesta gran artista és un privilegi que no es pot deixar perdre. Tal com diu la Glòria Crespo que ha preparat un documental sobre María Blanchard, Rue du Departament 26. Érase una vez París, ja era hora de que es fes un reconeixement més explícit d’aquesta pintora que va tenir un pes important entre els pintors cubistes dels anys 20 a París. (veure l’artícle publicat al País el passat 31 de gener de 2012: Un documental rescata la figura cubista de María Blanchard).

Un conjunt de circumstàncies personals i familiars (a la seva mort, la seva família va retirar tota la seva obra del mercat) van provocar aquest desconeixement i el ser una dona entre un conjunt d’artístes com Diego Ribera o Joan Gris, no va ajudar gens al coneixement i difusió de la seva obra.

Per sort, avui en dia es podem conèixer amb facilitat aspectes personals i del seu entorn pictòric que ens permeten mirar amb nous ulls la seva obra i gaudir-la. Sinó teniu la possibilitat de veure les exposicions, no deixeu de buscar informaciò i admireu la seva obra.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s