Categories
Cultura

Master class de Terrence McNally

Master class és un obra de teatre de l’any 1995, escrita per Terrence McNally, autor americà , àmpliament guardonat per diverses peces teatrals.

Es tracta d’una classe magistral impartida per Maria Callas cap al final de la seva vida, a la Juilliard School de Nova York, Conservatori fundat el 1905.

Al llarg de l’obra es va posant de manifest la vida, pensaments  i la relació de la diva amb la música i el seu entorn i amb d’altres intèrprets. S’ha parlat i escrit molt sobre Maria Callas, però segueix sent un referent al igual que les gravacions de les seves interpretacions de Tosca, Norma, Lucia de Lammermoor, Medea o totes les òperes de Verdi.

És d’imaginar l’efecte que podia causar sobre els estudiants una classe impartida per ella i de forma especial en aquells alumnes que havien d’interpretar alguna peça, esperant les crítiques, lloances i aportacions  que els volgués fer. L’ambient, el neguit, l’angoixa, l’admiració, els nervis, el patiment, tot això i més queda perfectament recollit en aquesta obra.

La representació d’aquesta obra sota la direcció de Marc Montserrat-Drukker compta amb Maria Bayo interpretant a Maria Callas. Només per veure-la i sentir-la ja val la pena acostar-se al teatre. Aconsegueix plenament trametre la complexitat de la diva. La resta d’actors que participen en l’obra demostren unes qualitats artístiques incommensurables. Pau Baiges com a pianista va deixar a més d’un amb la boca oberta  no només per com tocava el piano si no també per com  interpretava el personatge (les expressions de la cara, el posat, etc) . La seva sòlida formació musical així com la seva participació  a la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) o acompanyant en l’Institut del Teatre o al Petit Liceu, li han proporcionat un bagatge molt meritori. Les veus d’Anna Alborch en el paper de Sharon i Júlia Jové com a Sophie. No endebades Anna Alborch es va especialitzar en teatre musical i ha participat en obres com Scaramouche de Dagoll Dagom, a més d’haver participat en diversos enregistraments. De la mateixa manera, si es revisa la carrera artística de Júlia Jové, es constata la seva participació en diverses obres de teatre musical, com Hair, Els Miserables o Pegados. Però quan realment va destacar va ser amb la sseva interpretació  del grumet a Mar i Cel de Dagoll Dagom.

En resum, una obra molt aconsellable.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s