Categories
Art Llibres

Rachel Ignotofsky. Mujeres en el arte

Un llibre il·lustrat de divulgació sobre les dones en l’Art.

Estem ja a Sant Jordi i he pensat en fer una proposta d’un llibre que reuneix diverses qualitats: és sobre art, presenta una selecció de 50 dones artistes, des del s.XXIII fins els nostres dies, te unes il·lustracions magnífiques i pot tenir interès per una públic molt ampli. A més es tracta d’un llibre escrit i il·lustrat per Rachel Ignotofsky, de la que ja tenim coneixement d’altres obres com Mujeres en la ciencia o Mujeres en el deporte.

Conté a més d’una fitxa per artista un apartat dedicat a les Fons que ha emprat l’escriptora. No es limita només a llibres publicats, sinò que incorpora publicacions on es poden consultar dades estadístiques, diverses pàgines web i material audiovisual: pel·lícules i videos.

I com m’imagino que s’havia de limitar a 50 noms, abans d’acabar ens deixa un seguit de noms que permeten a cada persona que llegeix el llibre, fer la seva pròpia recerca al voltant d’aquestes dones artistes.

És evident que segons els interessos de cada persona trobarà a faltar tal o qual nom, però això no li treu el valor divulgatiu que l’autora a volgut donar al llibre. És un llibre per tenir-lo sempre a mà i poder mirar amb calma les il·lustracions o els textos o també refrescar un nom que en un moment donat se’ns pot haver oblidat.

M’agrada el subtítol:

50 intrépidas creadoras que inspiraron al mundo

Moltes dones van inspirar (i segueixent fent-ho) i desenvolupar formes d’art diferents de les que estaven preestablertes. Van ajudar a donar més valor a les arts plàstiques i a l’artesania. És possible que sense la seva dedicació, algunes d’aquestes arts s’haguessin perdut.

A tall d’exemple, incorporo la fotografia de la pàgina dedicada a Georgia O’Keeffe aprofitant que s’ha obert al públic una exposició al Museu Thyssen-Bornemisza De Madrid dedicada a aquesta pintora.

Pàgina dedicada a Georgia O'Keefee del llibre de Rachel Igntofsky
Rachel Ignotofsky. Mujeres en el Arte.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s